TRADICIÓ, FAMÍLIA, SENZILLESA, CULTURA, AMICS, SALSA DE CALÇOTS, TURISME DE PROXIMITAT, AUTENTICITAT FORMEN EL DIA A DIA DEL RESTAURANT, DE LA SEVA GENT I DE TOT EL QUE L'ENVOLTA.

Aprofitant que estem a les portes del cap de setmana volem inaugurar una de les noves categories del blog dedicada al turisme de proximitat. Aquest migdia al restaurant s’hi ha celebrat un acte que uneix dues de les tradicions més arrelades de la ciutat de Valls, de la qual us en volem parlar avui.

Com sabeu, el nostre restaurant no està situat exactament a Valls, sinó que es troba al bellmig del petit poble de Masmolets.  Però aquest, per qui no ho sàpiga, és una pedania que pertany al municipi de Valls. Per tant, les tradicions nascudes a la ciutat vallenca són també les nostres tradicions, i gairebé, les de tota la comarca de l’Alt Camp.

La ciutat de Valls és coneguda, sobretot, pels calçots i pels castells. La capital de l’Alt Camp alberga els prestigiosos títols de Ciutat Origen de la Calçotada i Ciutat Bressol dels Castells. I aquests dos elements són precisament els que hem reunit aquest migdia al restaurant.

 

La Colla Joves dels Xiquets de Valls ha iniciat la seva temporada castellera en una actuació al pati de Cal Ganxo, que ha culminat amb una calçotada. Ha estat un acte emocionant, com solen ser sempre les actuacions castelleres, plenes de sentiment i nervis a flor de pell. Però avui especialment, hem pogut compartir de ben prop, a casa nostra, l’emoció d’uns castellers que no es dediquen a fer castells per afició, sinó que els castells formen part de la seva vida, de la seva identitat. Com per a nosaltres ho són els calçots i les calçotades, formen part de l’ADN del nostre restaurant.

 

Avui a Cal Ganxo hem construït un maridatge popular i tradicional que defineix a la perfecció la ciutat de Valls: Calçotades i Castells. Qui vingui a la ciutat del campanar més alt de Catalunya, ja sap doncs, que ha de participar en una jornada matinal de castells que cal acompanyar d’una bona i autèntica calçotada com les que sempre s’han fet a la capital de l’Alt Camp.

castellsganxo2

Foto de l’actuació de la Colla Joves aquest migdia al pati de Cal Ganxo feta per Neus Llurba i compartida al Twitter del restaurant.