TRADICIÓ, FAMÍLIA, SENZILLESA, CULTURA, AMICS, SALSA DE CALÇOTS, TURISME DE PROXIMITAT, AUTENTICITAT FORMEN EL DIA A DIA DEL RESTAURANT, DE LA SEVA GENT I DE TOT EL QUE L'ENVOLTA.

És igual que visqueu sols, en parella, a casa els pares, amb els fills o compartint pis. Hem creat un producte fet a la mida de tots. Des de principis d’any que hem tret a la venda la nostra Salsa de Calçots, com sabeu, però avui us volem explicar què la fa tant especial.

Un bon dia ens vam posar a pensar: Quan els comensals arriben al restaurant i seuen, el primer que desitgen atacar, aquella hora en què la gana apreta, és el bol de salsa que els servim juntament amb els calçots, però, que ningú es resisteix a sucar-hi el pa primer, abans que els calçots. I quines llesques amb salsa que surten! Durant el segon plat, la salsa encara hi és present a la taula, i pobre d’algun dels nostres cambrers que retiri un bol de salsa sense permís; el client no li perdona! Després d’haver-hi sucat el pa i els calçots, la carn d’anyell, la llonganissa i la botifarra també s’acompanyen de salsa de calçots, fins que quan retires els bols, ara ja amb el consentiment dels comensals, veus que han fet net, que no ha quedat ni una gota. Per tant, la salsa de calçots és, podríem dir, el nexe d’unió de la calçotada. Ningú concep una calçotada sense salsa de calçots!

Aquesta observació ens va portar a elaborar els pots de salsa que venem per tal de seguir unint a les persones. Vam pensar que aquells que celebren calçotades a les seves pròpies cases, amb els nostres formats de pots podrien despreocupar-se d’aconseguir tots els ingredientes i haver d’elaborar-la. Però a més a més, la nostra idea de Salsa de Calçots va més enllà. Tot i ser un producte que neix amb la calçotada, aquesta salsa és ideal per a maridar-la amb tot d’altres tipus de plats, com podeu veure ens els maridatges proposats a la pàgina web del restaurant ( http://www.calganxo.com/meridatges/ ). Tant serveix per a lligar sofregits, com arrodonir plats de cassola, com acompanyar un peix a la planxa o un filet a la brasa.

Per tal de poder complimentar aquestes receptes, vam pensar en un format de pot petit, ideal per a augmentar els sabor dels nostres plats. Però també, és un format preparat per aquelles parelles que volen acompanyar els seus aperitius amb unes torradetes amb salsa de calçots abans de dinar o per aquells solters que no poden resistir la temptació de destapar el pot entre hores i submergir-hi una llesca de pa. Per a tots ells vam pensar i elaborar el Pack Ganxo Tastets, que conté quatre pots de tamany petit perquè sigueu vosaltres els qui decidiu a qui donar-n’hi un tastet.

Després, no volíem pas oblidar-nos de les famílies, els amics i fins i tot els veïns. Per això, vam crear el format de pot més gran, ideal per a compartir amb quants més millor. El seu tamany permet consumir la salsa tant en un àpat a casa com en un picnic a l’aire lliure ara que vindrà el bon temps. El Pack Ganxo per Compartir, format per dos pots petits i dos pots grans, està pensat perquè reuniu a tota la família a dinar i compartiu la salsa de calçots amb tots ells. O si sou de fer barbacoes amb els amics al jardí, la salsa és l’acompanyant ideal de la carn a la brasa. I fins i tot, si viviu a la ciutat en un edifici de veïns enrollats, convideu-los un migdia a la terrassa i oferiu-los-hi un aperitiu amb la nostra de salsa de calçots. Els hi agradarà tant, que el diumenge següent els tindreu a casa a la mateixa hora!

La nostra Salsa de Calçots, elaborada seguint la recepta original de la iaia Cisqueta de Cal Ganxo és tant especial, perquè des dels inicis ha unit a la nostra família, que de generació en generació hem après a fer-la exactament igual com la feia la iaia. Uneix als comensals que venen al restaurant preparats per gaudir-la durant la calçotada. I ara, amb la seva comercialització i venda tant al restaurant com a la botiga online (http://www.calganxo.com/botiga/), uneix també les famílies, els amics i les escales de veïns dels pobles i ciutats de Catalunya. I ens agrada molt poder contribuir, aportant la nostra gota de salsa (o unes quantes), a les vostres receptes i plats amb l’excusa de reunir sempre al voltant d’una taula aquells amb qui esteu més units i compartiu els petits plaers de la vida, com ho és la gastronomia.