• Al voltant dels anys 70, els cosins Pep Plana i Lluís Figuerola es dedicaven a la compra-venda i restauració de finques rústiques a la comarca de l’Alt Camp, quan van descobrir la casa pairal de Masmolets. Una finca mig derruïda, però amb un encant especial que la feia diferent a totes les altres. La família va posar molta il·lusió en la restauració de la casa, i veient el potencial que presentava, va decidir convertir-la en restaurant, conservant-ne els espais i estances originals.

    I així va ser com al novembre de 1980, en Pep i en Lluís van inaugurar Cal Ganxo, el restaurant amb el renom de casa de la família. L’èxit que ha tingut el restaurant, es deu a l’aposta per la cuina de la calçotada i a la supervisió constant en els inicis de la iaia Cisqueta de Cal Ganxo, la qual va transmetre de generació en generació els coneixements que fan de Cal Ganxo un restaurant amb gran tradició i referent en la cultura de la calçotada.

  • Seguint els consells de la iaia Cisqueta, el Pep i el Lluís i la seva dona Joana, van anar fent créixer i dirigint el restaurant. Al qual s’hi va incorporar la Loli, esposa del Pep, al cap de poc temps. Mentre el restaurant es consolidava tant a la comarca com a Catalunya, els fills dels dos matrimonis, Lluís (fill del Lluís i la Joana) i Alexandra (filla del Pep i la Loli) corretejaven ja pel restaurant, impregnant-se del fum dels calçots i de la tradició i cultura de la calçotada.

    És per això, que anys més tard, tots dos s’han acabat incorporant a l’equip directiu de Cal Ganxo, el qual és dirigit sota els valors propis d’una família unida. Tres generacions són les que s’han dedicat a la restauració i a les calçotades a Cal Ganxo, on el treball constant i la qualitat al llarg del temps han creat un vincle de familiaritat amb la clientela, la qual també ha heretat de generació en generació la tradició de fer la calçotada a Cal Ganxo.