TRADICIÓ, FAMÍLIA, SENZILLESA, CULTURA, AMICS, SALSA DE CALÇOTS, TURISME DE PROXIMITAT, AUTENTICITAT FORMEN EL DIA A DIA DEL RESTAURANT, DE LA SEVA GENT I DE TOT EL QUE L'ENVOLTA.

El dimecres 2 d’abril vam tenir l’honor de participar en una de les fires internacionals més prestigioses: l’Alimentària. El saló gastronòmic va aplegar a un ampli ventall de professionals de la indústria de l’alimentació i begudes. Es tracta d’una cita obligada amb la innovació i les darreres tendències del sector on nosaltres no podíem faltar-hi.

A més a més dels estands on les marques exposen els seus productes per atraure compradors de tot el món, també es dedica un espai als tastos i a les experiències gastronòmiques. En una d’aquestes sales diàfenes és on va tenir lloc el maridatge en el qual vam participar.

Organitzat per la DO Catalunya, vam dur a terme un original maridatge entre calçots i vins. La idea era realitzar un taller participatiu entre dos dels aliments que millor expressen el caràcter mediterrani de Catalunya. Els assitents van tastar la combinació de diferents vins DO Catalunya amb els  Calçots de Valls acompanyats de la nostra Salsa de Calçots, per tal de poder trobar, més enllà dels tòpics, el millor maridatge.

L’acte va ser conduït per una sumiller de la DO Catalunya, la qual va explicar als participants les característiques de cada vi i la tècnica del tast, mentre que l’Alexandra Plana, de l’equip directiu de Cal Ganxo, aportava al discurs la part de gastronomia, centrant-se en els elements de la calçotada i remarcant la importància dels productes de proximitat i de km0 per tal que la calçotada reunixi la qualitat per la que nosaltres hem apostat sempre.

alimentaria alexI clar estava, que en un matrimoni entre vins i calçots no podia faltar la salsa de la calçotada, que afegia complexitat a aquest afer gastronònimc. La nostra Salsa de Calçots permetia maridar per harmonia o per contrast els calçots amb els diversos vins, deixant la paraula als assistents que debatien distesament sobre les diferents combinacions.

alimentaria maridatge

Aquesta iniciativa va permetre durant una hora gaudir de dos productes que donen molt de joc i que tenen un mateix denominador comú: ambdós estan pensats per a ser compartits. Tant el vi com el calçot són dos productes que s’han convertit no només en una marca d’identitat més enllà de les nostres fronteres, sinó en elements imprescindibles per a la conservació del nostre paisatge i en un veritable motor econòmic.

alimentaria calçotada

Des de Cal Ganxo estem molt agraïts a la DO Catalunya per brindar-nos la oportunitat de portar la calçotada a l’Alimentària, i per tant, de poder ensenyar i acostar a un gran públic assistent una de les tradicions més arrelades, a la qual nosaltres dia a dia ens hi dediquem en cos i ànima.